Vés al contingut

La Vietnamita Coop, prenent el nom de l’artefacte utilitzat per grups antifeixistes per imprimir propaganda i pamflets durant el franquisme, som un projecte cooperatiu que neix a Vilanova i la Geltrú l’any 2015. El vam posar en marxa en torn a la necessitat de generar material tèxtil, com ara samarretes i dessuadores, pels moviments socials del poble afins a nosaltres. Poc a poc i tirant de l’autoaprenentatge i amb una primera màquina construïda per nosaltres el projecte va anar evolucionant i ampliant mires, generant per una part tirades de dissenys propis de la cooperativa i per l’altre banda oferint els nostres serveis per realitzar comandes a una escala més gran per col·lectius, grups de música, Casals populars i Ateneus, grups d’esplai i cau, causes antirepressives… Tot i començar amb una feina principalment local, actualment fem comandes per col·lectius i moviments socials arreu dels Països Catalans, per altres indrets de l’Estat espanyol i fins i tot fora d’ell. Actualment som cinc treballadores al taller amb diverses funcions, totes menors de 25 anys i actives en la política de la nostra vila. Apostem per un model cooperatiu i assembleari a l’hora de gestionar el treball i prendre decisions sobre La Vietnamita. Actualment, a més a més de la feina basada en torn a l’estampat serigràfic, també som una distribuidora de material alternatiu i marxandatge per grups de música com ara la Brigada Moreneta.

La nostra feina es basa en dues branques: per una part, generar productes i material propi amb dissenys realitzats per nosaltres o a través de col·laboracions amb artistes arreu dels Països Catalans; per l’altre, realitzar comandes tèxtils personalitzades per col·lectius o individuus que així ho desitgin.

Podeu accedir a la nostra botiga online a la part superior de la pàgina web, on podreu trobar tot el material que tenim disponible actualment i comprar-lo. Per últim, sovint fem parades amb material propi i marxandatge de grups a actes i festes de diverses localitats. Podeu consultar els propers llocs on hi serem a l’agenda. Podem fer enviaments als PPCC i a l’Estat espanyol; per enviaments d’altres països, caldrà posar-se en contacte directament per xarxes socials per preguntar pressupost. Sempre apostem per un enviament certificat que asseguri la correcta arribada dels productes.

Realitzem enviaments setmanalment o bisetmanalment, els divendres. L’enviament és a través de Correus, i el plaç d’entrega oscil·larà entre 2 i 10 dies després de l’enviament del paquet. Si es retrassa més del compte, s’ha de tenir en compte que és possible que l’oficina de Correus estigui saturada o algun esdeveniment actual estigui retrassant el correcte funcionament de l’entrega.

Tots els nostres enviaments són certificats i tenen un número de seguiment. En el cas de pèrdua o no arribada del paquet, cal entrar a la pàgina de Correus i introduir el número de seguiment, on podreu veure quin és l’estat d’entrega. Amb el número també podeu reclamar a la vostra oficina de Correus més propera. En el cas d’error nostre o problema en l’entrega, és possible que ens retornin el paquet al taller. En aquest cas ens posarem en contacte amb vosaltres i ho tornarem a enviar. Si la no-recollida o pèrdua del paquet s’ha produït degut al client, els costos del segon enviament haurà de córrer al seu càrrec. Si teniu cap pregunta o problema diferent als esmentats aquí, no dubteu en enviar-nos un missatge privat a l’instagram @lavietnamitacoop o enviar-nos un correu a lavietnamitacoop@gmail.com.

Tenim diverses opcions i materials disponibles. Principalment l’oferta és de samarretes, dessuadores i bosses de tela (o tote bag). El contacte per comandes personalitzades es fa directament per correu a lavietnamitacoop@gmail.com i proposem un mínim de 20 unitats per comanda a un color. No realitzem comandes personalitzades d’una o dues samarretes/dessuadores.

 • Samarretes:
  • Forma: oferim la possibilitat de fer-ne samarretes de màniga curta o tirants, entallades o rectes.
  • Tallatge: disponible des de talles infantils fins a la 4XL.
  • Material: l'estàndard és l'opció de cotó 100% de la marca Fruit of the Loom. També oferim la possibilitat de fer servir samarretes amb teixit ecològic o de proximitat (pot variar la disponibilitat de talles i models).
  • Colors: Podem realitzar una samarreta amb un màxim de 4 colors (pantalles) per cara. Fem servir tinta de base oli.
 • Dessuadores
  • Forma: disponible com a dessuadora amb caputxa i butxaques, sense (caputxa ni butxaques), o dessuadora amb cremallera.
  • Tallatge: Talles infantils i d’adultes fins a 2XL
  • Material: 80% cotó 20% polièster
  • Colors: Podem realitzar una dessuadora amb un màxim de 4 colors (pantalles) per cara. Fem servir tinta de base oli.
 • Bosses de tela
  • Colors: Podem realitzar una bossa amb un màxim de 4 colors (pantalles) per cara. Fem servir tinta de base oli.
  • Material: 100% cotó
  • Altres (banderes, mocadors…) Consultar per correu.

A La Vietnamita només treballem per col·lectius que d’alguna manera a la transformació social, cultural o estiguin arrelades localment al territori. Això vol dir que no treballem per grans empreses ni col·lectius que d’alguna manera perpetuïn l’explotació de la classe treballadora o promoguin la discriminació de col·lectius oprimits.

[Exemple pressupost comanda 50 samarretes]

pressu

Amb disseny a 1 color i a 2 respectivament. Per altres opcions (quantitats, colors, dessuadores…), envia’ns un correu a lavietnamitacoop@gmail.com i et fem el pressupost sense compromís!

Una Pre-Order és un mètode de reserva a l’hora d’estrenar un nou model de samarreta. El període de pre-order oscila entre els 10 dies i les dues setmanes, període en el qual les persones interessades podran reservar la seva samarreta. La reserva es podrà fer a través de la pàgina del producte a la nostra botiga online, on es farà el pagament com una compra normal tenint en compte que l’enviament no serà immediat sinó com a reserva. Un cop tancat el període de reserva, s’han de realitzar totes les samarretes demanades i s’envien a aquelles persones que han reservat. Els terminis de rebuda de les samarretes després del tancament de la pre-order oscil·la entre dues setmanes i un mes.

Oferim la possibilitat de distribuir el material de grups de música i altres col·lectius similars. Escriu-nos un correu a lavietnamitacoop@gmail.com o truca’ns al número del taller 644 95 78 12 i en parlem!

Hem fet diverses xerrades sobre cooperativisme i serigrafia. També oferim la possibilitat de fer tallers segons el format. Si tens un col·lectiu i tens interès en portar-nos a algun acte, escriu-nos un correu a lavietnamitacoop@gmail.com o truca’ns al número del taller 644 95 78 12 i en parlem!

Per comandes, xerrades, propostes, etc. podeu enviar-nos un correu a lavietnamitacoop@gmail.com, i si és pertinent fer una trucada telefònica al 644 95 78 12 entre setmana de 10 a 12h. Per qualsevol dubte respecte a les samarretes, enviament o funcionament de la cooperativa que requereixi una resposta més ràpida i informal ens pots parlar per missatge privat d’Instagram a @lavietnamitacoop. Per seguir i estar al dia de les nostres novetats ens pots trobar a les següents xarxes socials: Facebook: /LaVietnamitaCoop Twitter: @vietnamitacoop Instagram: @lavietnamitacoop

 

A continuació us detallem les talles i mides dels nostres productes de roba, si teniu qualsevol consulta podeu contactar amb nosaltres al correu info@lavietnamitacoop.cat o mitjançant el formulari de contacte

Samarretes d'home:

 •     * XS = alçada 68 cm, amplada 44 cm
 •     * S = alçada 70 cm, amplada 47 cm
 •     * M = alçada 72 cm, amplada 52 cm
 •     * L = alçada 74 cm, amplada 55 cm
 •     * XL = alçada 76 cm, amplada 60 cm

 

Samarretes de noia:

 •     * S (Lady fit) = alçada 52 cm, amplada 39 cm
 •     * M (Lady fit) = alçada 53 cm, amplada 40 cm
 •     * L (Lady fit) = alçada 54 cm, amplada 41 cm

 

Dessuadores sense caputxa:

 •     * S = alçada 66 cm, amplada 48 cm
 •     * M = alçada 68 cm, amplada 52 cm
 •     * L = alçada 72 cm, amplada 56 cm
 •     * XL = alçada78 cm, amplada 60 cm

 

Dessuadores amb cremallera i/o caputxa:

 •     * S = alçada 66 cm, amplada 51 cm
 •     * M = alçada 68 cm, amplada 56 cm
 •     * L = alçada 72 cm, amplada 61 cm
 •     * XL = alçada 76 cm, amplada 64 cm