Vés al contingut

Responsive image

 

La Vietnamita Coop som un projecte cooperatiu basat en torn a a serigrafia que neix a Vilanova i la Geltrú l’any 2015. 

Prenem el nom de l’artefacte utilitzat per grups antifeixistes per imprimir propaganda i pamflets durant el franquisme, originalment basada en la màquina utilitzada igualment pel Vietcong.

El vam posar en marxa en torn a la necessitat de generar material tèxtil, com ara samarretes i dessuadores, pels moviments socials del poble afins a nosaltres. Poc a poc i tirant de l’autoaprenentatge i amb una primera màquina construïda per nosaltres el projecte va anar evolucionant i ampliant mires, generant per una part tirades de dissenys propis de la cooperativa i per l’altre banda oferint els nostres serveis per realitzar comandes a una escala més gran per col·lectius, grups de música, Casals populars i Ateneus, grups d’esplai i cau, causes antirepressives… Tot i començar amb una feina principalment local, actualment fem comandes per col·lectius i moviments socials arreu dels Països Catalans, per altres indrets de l’Estat espanyol i fins i tot fora d’ell.

A més a més de la feina basada en torn a l’estampat serigràfic, també som una distribuidora de material alternatiu i marxandatge per grups de música com ara la Brigada Moreneta i ens dediquem a fer paradetes en diferents actes, concerts o festivals.

 

EL NOSTRE EQUIP

A hores d'ara som cinc treballadores al taller amb diverses funcions, totes menors de 25 anys i actives en la política de la nostra vila. Apostem per un model cooperatiu i assembleari a l’hora de gestionar el treball i prendre decisions sobre La Vietnamita.

 

Quimbojannacallaupau

  • En Quim és el principal encarregat d'estampació, especialitzant-se en els aspectes técnics de la serigrafia. Porta treballant al taller des de l'any 2018.
  • La Boj és la coordinadora del projecte i la més veterana, sent-hi al capdavant de la gestió i organització des del 2016. 
  • L'Anna és la dissenyadora principal del taller, autora de gran part dels dissenys propis. S'encarrega de la comunicació així com la gestió de les xarxes socials. La podeu trobar al seu IG @annastanton.art 
  • En Marc i en Pau s'encarreguen de l'estampació i altres aspectes del procés tècnic. 

taller
El taller de la Vietnamita als seus inicis, 2016.

 

nowa
Paradeta al festival Nowa Reggae de Vilanova i la Geltrú, 2019.